Taikina on helppotekoinen ja mukava käsiteltävä. Kauliminen sujuu ja
keksit pitävät hyvin muotonsa. Maku on suklainen ja täyteläinen. Rakenne
rapsakka, mutta kuitenkin vähän pehmeä.
Suklaiset pikkuleivät
n. 80-90 kpl
375 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
---
225 g huoneenlämpöistä voita tai maidotonta margariinia
300 g sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
55 g tummaa kaakaojauhetta
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe sekaisin. Vatkaa loput aineet keskenään kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Jaa taikina kahtia ja kiedo kelmuun. Anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi muutama uunipelti. Kaulitse jauhojen avulla taikina noin 5 mm vahvaksi. Sudi päältä pois vehnäjauhot tai ne näkyvät paiston jälkeen. Ota muotilla haluamiasi kuvioita.
Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Kypsät keksit ovat reunoilta kiinteitä ja keskeltä vielä vähäsen pehmeitä. Paistoaika riippuu uunista sekä pikkuleipien koosta. Anna jäähtyä hetki pellillä ja sitten ritilällä loppuun.