Edelleenkin kaipasin lisää vaihtoehtoja Neidin puuroihin. Yhtäkkiä mieleen välähti porkkanan hyödyntäminen puurossa, se makeus sopisi varmasti hyvin. Ja niinhän se sopikin. Kun raastaa porkkanat ja omenat sekä käyttää riisihiutaleita, puuro syntyy nopeasti. Varsin raikas ja aurinkoinen tuulahdus gluteenittomiin puuroihin.
Porkkana-omenapuuro
2 porkkanaa hienona raasteena
2 omenaa karkeana raasteena
7 dl vettä
2,5 dl riisihiutaleita
ripaus suolaa
1-3 rkl sokeria tarvittaessa
Kuori ja raasta porkkanat ja omenat. Laita ne kattilaan, lisää vesi. Anna kiehua kohtalaisella/miedohkolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen riisihiutaleet. Anna kypsyä miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.
Mausta ripauksella suolaa ja tarvittaessa lisää sokeria. Sokeri riippuu kovasti omenalajikkeesta sekä porkkanoiden makeudesta. Anna vetäytyä vielä muutama minuutti kannen alla. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos puuro on kovin paksua.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...