maanantai 7. lokakuuta 2013

Porkkana-omenapuuro

Edelleenkin kaipasin lisää vaihtoehtoja Neidin puuroihin. Yhtäkkiä mieleen välähti porkkanan hyödyntäminen puurossa, se makeus sopisi varmasti hyvin. Ja niinhän se sopikin. Kun raastaa porkkanat ja omenat sekä käyttää riisihiutaleita, puuro syntyy nopeasti. Varsin raikas ja aurinkoinen tuulahdus gluteenittomiin puuroihin.



Porkkana-omenapuuro

2 porkkanaa hienona raasteena
2 omenaa karkeana raasteena
7 dl vettä
2,5 dl riisihiutaleita
ripaus suolaa
1-3 rkl sokeria tarvittaessa

Kuori ja raasta porkkanat ja omenat. Laita ne kattilaan, lisää vesi. Anna kiehua kohtalaisella/miedohkolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen riisihiutaleet. Anna kypsyä miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.

Mausta ripauksella suolaa ja tarvittaessa lisää sokeria. Sokeri riippuu kovasti omenalajikkeesta sekä porkkanoiden makeudesta. Anna vetäytyä vielä muutama minuutti kannen alla. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos puuro on kovin paksua.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...