Kuva ei silmää hivele, en yksinkertaisesti jaksanut alkaa kuvaamaan uudelleen. Täällä on valvottu urakalla! Neidille ei vieläkään sovi viljat, ei maito! Muistakaa hyvät lukijani, että aina allergia ei näy heti tai päälle päin. Suolioireiset allergikot voivat reagoida viiveellä ja pitkään.
100 g tummaa suklaata
60 g voita tai margariinia
---
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
----
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
---
2,5 dl kesäkurpitsaraastetta (raasta hienommalla terällä)
3 rkl creme fraichea
vanilja-aromia/uutetta maun mukaan
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka (leipävuoka). Sulata kattilassa rasva ja suklaa.
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää nostellen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet jauhoista suolaan. Lisää taikinaan kurpitsa, creme fraiche ja vanilja. Sekoita kevyesti ja kaada taikina vuokaan.
Paista noin 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Allergiainfo:
- Kakusta saa helposti maidottoman käyttämällä maidotonta tummaa suklaata, maidotonta margariinia ja creme fraichen tilalla soijajogurttia.
- Gluteeniton kakku syntyy käyttämällä 2,25 dl gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl ksantaania.