keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Onko tämä ruoka sitten aitoa kiinalaista? Tuskin, mutta todella hyvää se on ja vielä helppotekoistakin. Eipä paljoa parempaa voi saada edes paikallisessa kiinalaisessa. Kastike sopii niin kanalle kuin possullekin tai sitten voi jättää lihan pois kokonaan. Kastike sopii myös pakastettavaksi. Tein ison annoksen kerralla ja nappaan sitten kastiketta sulamaan tarvittaessa. Todellista pikaruokaa!



Hapanimeläkastike: 

n. 4-5 hengelle

3 rkl ruokaöljyä
1 paprika
0,5-1 chili, jos haluaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2-1 purkki ananaspaloja
2 rkl ananastölkin lientä
1 dl sokeria
2 rkl soijakastiketta (Gluteeniton soijakastike löytyy esim. S-ryhmän Rainbow merkiltä)
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl ketsuppia
2 dl vettä
1,5 rkl Maizenaa (maissitärkkelysjauho)

Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Pese ja suikaloi paprika. Silppua chili pieneksi. Valuta ananaspalat.


Kuumenna öljy kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla ja paista ensin porkkanaa ja sipulia pari minuuttia. Lisää sitten joukkoon paprika ja paista vielä pari minuuttia. Lisää vielä ananas ja paista pari minuuttia lisää. Mittaa joukkoon sokeri, soija, etikka ja ketsuppi. Anna kiehahtaa.



 Sekoita maizena veden joukkoon. Lisää seos kastikkeen joukkoon. Keitä niin kauan, että seos paksunee. Lisää joukkoon paistetut lihapalat ja tarjoile riisin kera.


Onnistuu myös niinkin, että paistaa lihan, lisää joukkoon kasvikset ohjeen järjestyksessä ja jatkaa loppuun ohjeen mukaan. Kasvisversioon käytä runsaasti lisää kasviksia. On muuten tosi hyvää ilman lihaakin!

Ohjetta pystyy helposti muuttelemaan, kasviksia voi vaihdella tai lisätä. Sipulin sijasta voi käyttää purjoa, paprikan väriä voi muutella. Mukaan voi laittaa vaikka vesikastanjaa tuomaan lisärapeutta. Vettä voi käyttää välillä vähemmän, jos haluaa paksumman kastikkeen. Chilinkin voi jättää pois tai laittaa sitä todella paljon, ihan oman maun mukaan.

Omistan ohjeen minulle erittäin rakkaalle ihmiselle, joka rakastaa kiinalaista ruokaa. Seuraavalla visiitillä saat tätä kastiketta sekä itse tehtyjä kevätrullia. :)

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...