Myskikurpitsa sopii leivonnaisiin erinomaisesti makean makunsa suhteen. Vuodenaikakin on mitä passeleihin hieman mausteisille ja maultaan niin lämpöisille leivonnaisille. Kurpitsamuffinit sopivat syyskauden juhliin tai sitten ihan vain sulostuttamaan kahvipöytää pieneen herkkuhetkeen.
Jos et viitsi tehdä kurpitsasosetta itse, sitä löytää markettien "amerikan herkku"-osastoilta tölkkeinä.
Kurpitsamuffinit
Noin 10 muffinia
Täyte:
80 g tuorejuustoa (käytin mascarponea)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1/3 isosta kananmunasta
Sekoita ainekset keskenään hyvin sekaisin.
Taikina:
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinärouhetta (valinnainen)
0,5-1 tl kanelia
ripaus muskottia
ripaus inkivääriä
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasooda
----
1 kokonainen ja loput täytteeseen käytetystä kananmunasta
100 g margariinia tai voita sulatettuna
0,5 tl vaniljauutetta
200 g kurpitsasosetta Ohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinipelti tai käytä paperivuokia.
Sekoita taikinan kuivat aineet sokerista ruokasoodaan keskenään ja sekoita kosteat aineet keskenään. Yhdistä kuivat ja kosteat ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Laita muffinivuoan pohjalle ruokalusikallínen taikinaa. Lisää sitten kukkurainen teelusikallinen juustotäytettä. Peitä täyte vielä taikinalla.
Paista 175 asteisessa 22-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.
Olen jo pidemmän aikaa potenut huonoa omaatuntoa, kun en ole vastannut blogissa saamiini haasteisiin. Yritän jossain välissä vastata niihin.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...