Kollaasi

Kollaasi

lauantai 19. lokakuuta 2013

Kurpitsamuffinit tuorejuustotäytteellä

Myskikurpitsa sopii leivonnaisiin erinomaisesti makean makunsa suhteen. Vuodenaikakin on mitä passeleihin hieman mausteisille ja maultaan niin lämpöisille leivonnaisille. Kurpitsamuffinit sopivat syyskauden juhliin tai sitten ihan vain sulostuttamaan kahvipöytää pieneen herkkuhetkeen.

 Jos et viitsi tehdä kurpitsasosetta itse, sitä löytää markettien "amerikan herkku"-osastoilta tölkkeinä.

Kurpitsamuffinit

Noin 10 muffinia

Täyte: 
80 g tuorejuustoa (käytin mascarponea)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1/3 isosta kananmunasta

Sekoita ainekset keskenään hyvin sekaisin.

Taikina:
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinärouhetta (valinnainen)
0,5-1 tl kanelia
ripaus muskottia
ripaus inkivääriä
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasooda
----
1 kokonainen ja loput täytteeseen käytetystä kananmunasta
100 g margariinia tai voita sulatettuna
0,5 tl vaniljauutetta
200 g kurpitsasosetta Ohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinipelti tai käytä paperivuokia.
Sekoita taikinan kuivat aineet sokerista ruokasoodaan keskenään ja sekoita kosteat aineet keskenään. Yhdistä kuivat ja kosteat ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Laita muffinivuoan pohjalle ruokalusikallínen taikinaa. Lisää sitten kukkurainen teelusikallinen juustotäytettä. Peitä täyte vielä taikinalla.

Paista 175 asteisessa 22-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.

Olen jo pidemmän aikaa potenut huonoa omaatuntoa, kun en ole vastannut blogissa saamiini haasteisiin. Yritän jossain välissä vastata niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.