Riisipiirakat:
18-25 kpl
Täyte:
2 dl puuroriisiä
1,2 l vettä
1 rkl maidotonta margariinia
0,75 tl suolaa
Kiehauta vesi. Lisää joukkoon riisi. Keitä kypsäksi, sekoittele välillä. Kun riisi on kypsää, mausta margariinilla ja suolalla. Anna jäähtyä. (Puuroa saattaa tulla vähän liikaa, sen voi mainiosti syödä puurona marjojen kanssa.)
Taikina:
3 dl vettä
2 tl psylliumia
2 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl tapiokatärkkelystä
1 dl riisijauhoa
ripaus suolaa
Sekoita vesi ja psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää loput aineet, sekoita taikinaksi ja anna levätä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Käytä leipomisessa runsaasti tavallisia maissijauhoja (tai tattarijauhoa) apuna. Jaa taikina osiin ja kaulitse ne kevyellä otteella ohuiksi piirakkapohjiksi. Laita pohja leivinpaperin päälle pellille. Lusikoi haluamasi määrä puuroa ja rypytä piirakat. Paista 250 asteessa 12-18 minuuttia.
Voitele vedellä tai maidottomalla margariinilla paiston jälkeen. Anna jäähtyä leivinliinan alla.