torstai 3. lokakuuta 2013

Banaani-suklaamuffinit

Tässä jälleen kerran sarjassamme minulla ei ole kaapissa mitään tarpeeksi herkkuihin. Niinpä sitten syntyy tällaisia mont'erii leivonnaisia. Vähän sitä ja tätä ja kaapista on taas kaikki jämät pois. Muffinit ovat ihanan kosteita ja suklaisia, juuri sellaisia kuin banaanisen suklaamuffinin haluaa olevan.


Banaani-suklaamuffinit

12 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl luomuruokosokeria
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
----
2 banaania soseena
75 g maidotonta margariinia tai voita sulatettua
1 kananmuna
1 dl creme fraichea
0,5 dl maitoa
---
100 g suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tarvittaessa muffinipelti tai levitä paperiset vuoat pellille/muffinipellille, silikoniselle pellille ei tarvitse tehdä mitään.

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kosteat toisessa. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Allergiainfo:
  • Gluteenittomaan versioon vaihda vehnäjauhot 3,25 desilitraan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja lisää 1 tl ksantaania joukkoon.
  • Kananmunan voi korvata  korvata 0,5 dl soijavanukkaalla tai yhdellä lisäbanaanilla
  • Maitotuotteet voi korvata vaniljasoijajogurtilla sekä soijamaidolla, suklaarouhe tummaa maidotonta suklaata. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...