Banaani-suklaamuffinit
12 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl luomuruokosokeria
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
----
2 banaania soseena
75 g maidotonta margariinia tai voita sulatettua
1 kananmuna
1 dl creme fraichea
0,5 dl maitoa
---
100 g suklaarouhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tarvittaessa muffinipelti tai levitä paperiset vuoat pellille/muffinipellille, silikoniselle pellille ei tarvitse tehdä mitään.
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kosteat toisessa. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Allergiainfo:
- Gluteenittomaan versioon vaihda vehnäjauhot 3,25 desilitraan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja lisää 1 tl ksantaania joukkoon.
- Kananmunan voi korvata korvata 0,5 dl soijavanukkaalla tai yhdellä lisäbanaanilla
- Maitotuotteet voi korvata vaniljasoijajogurtilla sekä soijamaidolla, suklaarouhe tummaa maidotonta suklaata.