tiistai 22. lokakuuta 2013

Jamien kanacurry

Naan-leivästä varmaan jo arvasikin, että mihin päin maailmaa ollaan menossa. Pidän kovin intialaisesta ruoasta ja kiitos Hra Oliverin, osaan tehdä nykyään vaikka silmät kiinni tätä curryä. Juuret taitavat olla brittiläisessä Intiassa, mutta väliäkö sillä, hyvää on!

En ole ihan varma oliko tämä Jamie Oliverin curryohje jo ihan ensimmäisessä vai toisessa keittokirjassa. Ohjeen ainoa päänsärky on mausteiden löytäminen. Onneksi mausteita on nykyään kaupossa jo laajemmat valikoimat ja erikoisempiakin aineita löytyy suht helposti.


Intialainen kanacurry

4 rkl rypsiöljyä
2 tl mustia sinapinsiemeniä
1 tl sarviapilan siemeniä
2-3 tuoretta punaista chiliä silppuna (tai pari lusikallista chilitahnaa)
n. 20 kpl curryn lehtiä (kuivatut käyvät)
4 cm inkivääriä raastettuna (tai pari lusikallista inkivääritahnaa)
2 isoa sipulia silppuna
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kookosmaitoa
suolaa
400 g maustamattomia kanasuikaleita kypsennettynä*

Kypsennä ensin kanasuikaleet paistinpannulla vähäisessä öljymäärässä.

Kuumenna sitten öljy isolla paistipannulla tai wokissa. Paista sarviapilan sekä sinapinsiemeniä hetki, niin kauan, kunnes ne hyppivät pannulla. Lisää sipulisilppu, raastettu inkivääri, chili. Paista hetki. Lisää mausteet ja curryn lehdet. Paista taas hetki. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja kana. Anna hautua hiljaisella lämmöllä tunnin verran.

Tarjoile riisin sekä naan-leivän kera.




*Kasvisruokavalioon tehtäessä käytä kanan tilalla soijasuikaleita tai tofua. 

Tulossa lähiaikoina ohjeita Halloweeniin sekä Isänpäivään. Joulukin sieltä jo tulla jolkottaa koko ajan lähemmäs ja lähemmäs. Neidin kanssa teimme tänään -ton bageleja, niistäkin reseptiä pukkaa. :)

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...