maanantai 11. maaliskuuta 2013

Banaanimuffinsit

Miten ihmeessä noita ylikypsiä banaaneita aina siunaantuu keittiön pöydälle? Koska en tykkää syödä ylikypsää banaania, niistä yleensä tulee leivottua jotain. Tässä on nyt molemmat versiot banaanimuffinseista. Toinen -ton versio ja toinen normaaliin ruokavalioon soveltuva.

Nämä ovat erikoisruokavalion muffinseja

 Banaanimuffinsit erikoisruokavalioon

0,5 dl hirssijauhoa
1,5 dl perunajauhoa (tärkkelys)
3 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
-----
2 dl fariinisokeria (ei tarvi pakata tiiviisti mittaan)
1 dl rypsiöljyä
1 dl siirappia
1 dl vettä
400 g banaanisosetta

Sekoita ainekset viivaan asti. Vatkaa kevyesti yhteen fariinisokeri, öljy, siirappi, vesi ja banaanisose toisessa kulhossa. Sekoita jauhot nesteiden joukkoon. Jaa muffinsivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. (tavallisella muffinsipellillä tästä annoksesta tulee noin 12 kpl)



Banaanimuffinsit (normaaliin ruokavalioon)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
----
125 g pehmeää voita (tarvittaessa laktoositon)
1,25 dl luomuruokosokeria
2 isoa kananmunaa
vähän yli 0,5 dl creme fraichea
2 isoa ylikypsää banaania soseena
1,5 dl saksanpähkinärouhetta
100 g suklaata rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita muffinsivuoat pellille tai voitele ja jauhota tarvittaessa muffinsipelti. Sekoita ainekset viivaan asti pienessä kulhossa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää creme fraiche ja jauhot. Sekoita lopuksi banaanit, suklaa ja saksanpähkinärouhe. Älä sekoita liikaa!

Paista uunissa 175 asteessa noin 15-25 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kun tikku tulee puhtaana muffinsista, ovat ne kypsiä. Tästä annoksesta tulee n. 10 normaalikokoista muffinsia.





Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...