Kollaasi

Kollaasi

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Porkkanamuffinit (gluteeniton, vegaani)

Onkohan naisiin ohjelmoitu valmiiksi porkkanakakun/-muffineiden rakastaminen? Sen verran nopeasti häipyi muffini Neidin lautaselta. Ilman rajoituksia ruokaa syövä vieraskin piti näistä. Muffinien ei uskoisi olevan ilman voita, kermaa, munia ja "oikeita" jauhoja.



2,5 dl soijajauhoa
2,5 dl vaaleaa riisijauhoa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
----
2,5 dl soijamaitoa
1 dl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Piltti/Bona)
3-4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
halutessasi voi lisätä vielä rusinoita, pähkinärouhetta, kookosta

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja omenasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja mahdolliset sattumat ja sekoita. Jaa taikina 12 muffinivuokaan (just sopiva satsi muffinipellille.) Paista 180 asteessa 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä tikulla kokeiltaessa. (Tikkuun ei jää taikinaa muffinia kokeiltaessa.) Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

2 rkl huoneenlämpöistä maidotonta margariinia
1 dl siivilöityä tomusokeria
6 rkl Tofutti Sour supreme -valmistetta
vanilja-aromia maun mukaan

Vaahdota tomusokeri ja margariini. Lisää tofutti ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Levitä muffinin päälle.

Kuorruttamaton muffini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.