Helppo banaanikakku

Tähän kakkuun on helppo ja nopea käyttää ylikypsät banaanit. Maku on hyvä ja rakennekin ihan toista kuin monissa banaanikakuissa. Tämä kuohkea eikä yhtään sellainen sienimäinen.



Huom! Tästä saa todella helposti erikoisruokavalioihin sopivan. Valitsemalla maidottoman suklaan ja margariinin, saa tästä maidottoman. Munattoman saa korvaamalla ohjeen munan ylimääräisellä banaanilla.

200 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasooda
1 tl kanelia
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata rouheena
60 g mantelirouhetta
-------------------------------
150 g sokeria
75 g voisulaa vähän jäähtyneenä
1 muna (voi korvata ylimääräisellä banaanilla)
3 banaania muusattuna

muruseos:
75 g fariinisokeria
0,5 tl kanelia
15 g jauhoja
15 g voita

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita viivan yläpuolella olevat aineet keskenään. Sekoita sokeri, voisula ja muna keskenään hyvin sekaisin. Lisää banaani sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Käytin itse Jamie Oliverin neliskanttista silikonivuokaa. Olisko se jotain 25*25 cm tms. Sekoita muruseoksen muut aineet voita lukuun ottamatta. Nypi joukkoon voi. Ripottele kakun päälle. Paista 190 asteessa 20-30 min.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)