Nämä cookiet ovat parhaita maistamiani. Moni muukin on samaa mieltä.
Ainekset:
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2 isoa kananmunaa
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
200 g rouhittua suklaata
(2,4 dl rouhittuja pähkinöitä, valinnainen, voi jättää poiskin)
Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi voi ja sokerit. Lisää muna kerrallaan vatkaten. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja lopuksi valitsemasi sattumat. Tee noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja pellille, jätä leviämisvara. Paista 180 asteessa 11-14 minuuttia. Ei kannata paistaa liian kauaa, etteivät kuivu. Jäähdytä ja säilytä purkissa.
- Cookiet pystyy tekemään munattomiksi ja maidottomiksi valitsemalla maidottoman suklaan ja margariinin. Kananmunat voi korvata käyttämällä 1,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta (Oatly).
- Taikina sopii pakastettavaksi. Teen usein tuplasatsin, maustan eri tavoilla ja pakastan pötköinä. Otan sieltä sitten sulamaan tuntia ennen paistoa. Näppärä vierasvara! (Suosittelen maksimissaan kuukauden pakastusaikaa rasvamäärän vuoksi.)
- tumma suklaa, kookoslastut ja appelsiinin kuori
- kuivattu mansikat ja maitosuklaa
- kuivatut mustikat ja valkosuklaa
- kuivatut karpalot ja valkosuklaa
- limen kuori ja tumma suklaa
- Kick-patukkaa paloina ja suklaarouhetta
- kaurahiutaleet ja rusinoita
Kypsät Kick-cookiet