Jostain syystä tykkään syödä pääsiäisenä pashaa pullan päällä (Terveiset äidille!). Nyt kaipasin vaihtelua. Aikani pohdittuani tulin siihen tulokseen, että minäpä teen kardemummaisia kuppikakkuja ja niille laitan pashakuorrutuksen. Kuppikakut ovat hyviä sellaisenaankin, mutta kuorrutus tekee niistä todella ihania ja pääsiäisen makuisia.
Kuppikakut:
175 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
---
2 isoa kananmunaa
---
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2-4 tl jauhettua kardemummaa (riippuu omasta mausta ja kardemumman tuoreudesta)
---
3 dl maitoa
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Esivalmistele muffinsipelti/vuoat. Voitele ja jauhota tarvittaessa metalliset tai laita pellille paperiset muffinivuoat. Yhdistä kuivat aineet jauhoista kardemummaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää sitten joukkoon jauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa 18-25 min. Anna jäähtyä.
Ohjeesta tulee 20 kpl muffinin kokoisia kuppikakkuja. (Olipa taas vaikeasti sanottu.)
Pasha:
50 g voita
0,5 dl sokeria
1 prk Valion pehmeää rahkaa
2 dl vispikermaa vatkattuna
1 rkl raastettua sitruunankuorta, vain keltainen osa
vaniljasokeria
sukaattia puoli rasiaa
appelsiinin kuoripaloja puoli rasiaa
Halutessasi lisää rusinoita, manteleita.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon rahka ja kermavaahto sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuppikakkujen päälle. Säilytä jääkaapissa. Jos kaipaat pashaan tiiviyttä, valuta sitä suodatinpussilla tms. vuoratussa siivilässä muutama tunti ja levitä sitten vasta kuppikakun päälle.
Loppuviikko mennäänkin sitten pääsiäisreseptien parissa. Käypä kurkkimassa mitä muuta meillä leivotaan ja kokkaillaan pääsiäiseksi.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...