3 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1,5 dl perunajauhoa (tärkkelys)
0,5 dl tapiokatärkkelystä
0,5 dl tattarijauhoa
2 tl ksantaania
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
0,5 tl suolaa
------
1,75 dl fariinisokeria
400 g kurpitsasosetta Soseen teko-ohje täällä
1,2 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl tummaa siirappia
reilu 0,5 dl vettä
1 tl vanilja-aromia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinsipelti tai laita levitä pellille muffinsivuoat. Sekoita kuivat aineet viivaan asti. Mittaa toiseen kulhoon loput aineet ja sekoita huolella. Yhdistä seokset. Jaa muffinsipellille. Paista 175 asteessa noin 25-30 min. Älä luota tikkutestiin kypsyydessä. Kokeile varovasti sormella. Muffinsin pitää olla joustava.
Ohjeesta tulee 12 kpl muffinseja (sellainen tavallinen muffinsipelti). Itse paistoin silikonisella muffinipellillä, ei tarvinnut voidella lainkaan.
Onhan näitä jossain kohdassa leivottava ihan tavallisenakin versiona. Laitan siitäkin reseptiä myöhemmin sitten.
Pst. Arvatkaapas vaan, että olenko niin innostunut kurpitsasta, että laitoin siemenet kuivumaan, jotta saan laitettua ne huhtikuussa esikasvatukseen. Jos tulee satoa, niin sitten vasta kurpitsaohjeita syksyllä tuleekin.