Tässä leivässä maistuu miedosti omena. Herkullista paahdettuna marmeladin kera.
2 dl vettä
1 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
0,5 dl hirssihiutaleita
2 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl perunatärkkelysjauhoa
1 dl soijajauhoja
0,5 dl hirssijauhoja
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kuivahiivaa
Mittaa ainekset leipäkoneeseen järjestyksessä. Käytä koneen taikinansekoitusohjelmaa 10 minuuttia. Pysäytä ja valitse sitten esim. normaali ohjelma. (Tarkista leipäkoneesi ohjeet, joissain malleissa on oma ohjelma gluteenittomille ja toisissa kehotetaan sekoittamaan ainekset sekaisin ennen koneeseen laittamista.)
Perusteellinen vaivaus on todella tärkeää, joten jos koneesi gluteenittomassa ohjelmassa ei ole pitkää vaivausta, tee erillinen 10 minuutin taikinan sekoitus kuten alussa mainitsin.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...

-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...
-
Ennen seuraavaa herkkupostausta, palataan taas leipärakkauteni pariin. Olen tehnyt kokeiluja hyvin viihtyvällä taikinajuurellani ja olen o...