Olen leipään todella tyytyväinen. Makutestaaja ei ensin edes tajunnut maistavansa gluteenitonta leipää. Neitikin söi "jälkiruoaksi" kaksi palaa tuosta vaan. Hain tähän leipään ranskalaisen patongin tyyppistä ilmavuutta. Tavalliseen leipään sen saa aikaiseksi käyttämällä alkutaikinaa. Taikina tehdään kahdessa osassa ja aikaa menee kaikkineen helposti 8-9 tuntia. Nopea projekti tämä ei ole.Suurin osa ajasta tosin menee odotteluun.
Alkutaikina:
1,5 dl haaleaa vettä
0,5 dl hirssihiutaleita
1 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl soijajauhoa
1 tl sokeria
0,5 kuivahiivaa
Mittaa ainekset leipäkoneeseen ja käytä taikinansekoitusohjelmaa 5 minuuttia. Peitä sitten taikinakulho liinalla ja anna taikinan olla lämpimässä ja vedottomassa paikassa 4-5 tuntia. Alkutaikinan on tarkoitus alkaa hieman kuplimaan ennen kuin muut ainekset lisätään joukkoon. Huom! Liian pitkä nostatusaika tekee alkutaikinasta liian hapanta.
Toinen vaihe:
1 dl haaleaa vettä
1 tl ksantaania
1tl psylliumia
1 dl riisijauhoa
1 dl perunatärkkelysjauhoa
0,5 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
Mittaa ainekset suolaa lukuunottamatta leipäkoneeseen. Anna käydä 5 min taikinansekoitusohjelmalla. Lisää sitten joukkoon suola ja valitse ohjelmaksi ranskalainen, jos koneestasi sellainen löytyy. Jos ei löydy, käytä normaalia.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...