Sitruunainen lakritsitoffee-kakku

Sitruuna ja laku on vaan niin hyvä yhdistelmä. Onhan sitä joskus pakko kakkuunkin laittaa.

Tämä kakku oli meillä ihan omissa pienissä juhlissa. Kakun halkaisija on 20 cm, se ei ole kuin ehkä maks. 6-8 hengelle.

Kick-vaahto:
2,5 dl vispikermaa
4 Kick-patukkaa

Kiehauta kerma. Sekoita joukkoon Kick-palaset. Jäähdytä jääkaapissa aivan jääkaappikylmäksi. Kasausvaiheessa vatkaa vaahdoksi.

Yhden munan kakkupohja:
1 muna
sokeria yhtä paljon kuin munan pinta lasissa
samoin saman verran jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta.

Riko muna lasiin ja kaada samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauhot. Kypsennä 175 asteessa 10-20 min, niin ettei hammastikkuun tartu enää taikinaa kokeiltaessa.

Sitruunamousse:
1 dl kermaa löysäksi vaahdotettuna
1 dl creme fraichea
sokeria maun mukaan
sitruunan kuorta maun mukaan
1 sitruunan mehu
1,5 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon creme fraiche. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri. Maistele, koska on oman makusi mukaista. Purista liivatteista liotusvesi pois ja lisää kiehuvaan veteen. Sekoita nopeasti liivate kermaseokseen.

Kasaus:
Laita kakkupohja irtopohjavuoan tai kakkukehän pohjalle. Kostuta miedolla sitruunamehulla. Levitä päälle ohut kerros Kick-vaahtoa. Kaada sitten päälle sitruunavaahto. Sen päälle taas kerros Kick-vaahtoa. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Laita koristeet päälle viime hetkellä. Omat koristeeni ovat pehmeitä helmikuulia, lehdet kaulitsin Kick-patukasta, ruusu on tehty mustasta marsipaanista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)