keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Vohveleita niin -ton versio kuin tavallinenkin

Voi jee! Saahan tuulettaa? Tein Neidille hyviä vohveleita. Kun ottaa huomioon, että ne ovat munattomia, maidottomia ja gluteenittomia (ei edes kotimaisia viljoja), niin se on pieni ihme. Nämä ovat rapeita ja maultaan mietoja. Gluten free Diva antoi vähän vinkkiä ja siitä lähdin sitten testailemaan eri versioita. Tämä toimii hyvin.



4 vohvelia:

150 g tummaa täysjyväriisijauhoa
80 g perunajauhoja (tärkkelys)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl ruokaöljyä
0,5 dl omenasosetta
1,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet. Laita vohvelirauta lämpenemään. Lisää nesteet ja sekoita. Taikina jää paljon paksummaksi kuin tavallinen taikina. Sitä kannattaa vähän paistaessa levitellä lusikalla vohveliraudalle. Käytin paistaessa maidotonta margariinia ja paiston jälkeen ripottelin päälle vähän sokeria. Syö tuoreena! Tarjoile soijakermavaahdon ja marjojen kera.

  • Mieleni tekisi kokeilla vähän isommalla nestemäärällä ja toisilla jauhoilla. Postailen siitä sitten myöhemmin. 


Tavallinen versio

Olen jämähtänyt tähän samaan ohjeeseen ja mikäs siinä, kun se toimii. Ohje on Antti Vahteran alkuperää hyvin pitkälti.

8 vohvelia:

2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
----
2 dl maitoa (onnistuu myös rasvattomasta maitojuomasta)
4 keltuaista
2 rkl voisulaa
----
2 valkuaista

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää jauhoihin maito, keltuaiset ja voisula. Lisää lopuksi kovaksi vatkatut valkuaiset. Paista kuumalla vohveliraudalla ja tarjoile heti kermavaahdon ja hillon/tuoreiden marjojen kera.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...