4 vohvelia:
150 g tummaa täysjyväriisijauhoa
80 g perunajauhoja (tärkkelys)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl ruokaöljyä
0,5 dl omenasosetta
1,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet. Laita vohvelirauta lämpenemään. Lisää nesteet ja sekoita. Taikina jää paljon paksummaksi kuin tavallinen taikina. Sitä kannattaa vähän paistaessa levitellä lusikalla vohveliraudalle. Käytin paistaessa maidotonta margariinia ja paiston jälkeen ripottelin päälle vähän sokeria. Syö tuoreena! Tarjoile soijakermavaahdon ja marjojen kera.
- Mieleni tekisi kokeilla vähän isommalla nestemäärällä ja toisilla jauhoilla. Postailen siitä sitten myöhemmin.
Tavallinen versio
Olen jämähtänyt tähän samaan ohjeeseen ja mikäs siinä, kun se toimii. Ohje on Antti Vahteran alkuperää hyvin pitkälti.
8 vohvelia:
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
----
2 dl maitoa (onnistuu myös rasvattomasta maitojuomasta)
4 keltuaista
2 rkl voisulaa
----
2 valkuaista
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää jauhoihin maito, keltuaiset ja voisula. Lisää lopuksi kovaksi vatkatut valkuaiset. Paista kuumalla vohveliraudalla ja tarjoile heti kermavaahdon ja hillon/tuoreiden marjojen kera.