keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Myskikurpitsasta on moneksi

Sain viime viikolla todella hyvän neuvon kokeilla myskikurpitsaa (kiitos!). Se kokeilu on ollut todella onnistunut. Olen tehnyt todella hyviä pancakeseja. Risotto oli loistavaa ja muffinitkin vievät kielen mennessään. Vaikka kaikki ovat olleet gluteenittomia, maidottomia ja munattomia.

Yksi myskikurpitsa maksaa noin 3-5 euroa. Siitä saa litran tai ylikin sosetta. Sose sopii loistavasti gluteenittoman leivonnaisen pohjaksi. Lisäksi se sopii esim. risoton tai muusin joukkoon. Myskikurpitsan maku tulee hyvin esille paahtamalla. Se on makea ja pehmeä.

Aloita halkaisemalla kurpitsa. Poista siemenet. Helpoimmin se käy jäätelökauhalla. Laita kurpitsan puolikkaat pellille ja sipaise päälle rypsiöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa 20-40 minuuttia. Siihen asti, että kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeähkö. Anna jäähtyä niin, että pystyt taas käsittelemään sitä. Koverra kurpitsan lihat kulhoon (taas se jäätelökauha) ja soseuta. Tätä sosetta voit nyt käyttää sellaisenaan leipätaikinoissa, letuissa, muusissa jne. Osan kurpitsasta voit myös paloitella ja laittaa esim. risottoon. Myskikurpitsa maistuu myös maustettuna lisukkeena esim. possu tykkää kurpitsan makeudesta. Soseen voi pakastaa.

Tässä ohje todella herkullisiin myskikurpitsapancakeseihin. Rakenne on pehmeä ja kuohkea. Nämä ovat munattomia, maidottomia, gluteenittomia ja eivät sisällä kotimaisia viljoja.


3 dl soijamaitoa
1 pss Farinan lettujauheseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl hirssihiutaleita
1 rkl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
1-1,5 dl myskikurpitsasosetta

Sekoita taikina tasaiseksi ja paista pieniä pannukakkusia lettupannulla kohtalaisella lämmöllä. Tästä tulee noin 12 kpl.

Myöhemmin luvassa ohjetta näihin ihaniin kurpitsamuffineihin. Nämä myöskin maidottomia, munattomia, gluteenittomia. :)


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...