Yksi myskikurpitsa maksaa noin 3-5 euroa. Siitä saa litran tai ylikin sosetta. Sose sopii loistavasti gluteenittoman leivonnaisen pohjaksi. Lisäksi se sopii esim. risoton tai muusin joukkoon. Myskikurpitsan maku tulee hyvin esille paahtamalla. Se on makea ja pehmeä.
Aloita halkaisemalla kurpitsa. Poista siemenet. Helpoimmin se käy jäätelökauhalla. Laita kurpitsan puolikkaat pellille ja sipaise päälle rypsiöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa 20-40 minuuttia. Siihen asti, että kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeähkö. Anna jäähtyä niin, että pystyt taas käsittelemään sitä. Koverra kurpitsan lihat kulhoon (taas se jäätelökauha) ja soseuta. Tätä sosetta voit nyt käyttää sellaisenaan leipätaikinoissa, letuissa, muusissa jne. Osan kurpitsasta voit myös paloitella ja laittaa esim. risottoon. Myskikurpitsa maistuu myös maustettuna lisukkeena esim. possu tykkää kurpitsan makeudesta. Soseen voi pakastaa.
Tässä ohje todella herkullisiin myskikurpitsapancakeseihin. Rakenne on pehmeä ja kuohkea. Nämä ovat munattomia, maidottomia, gluteenittomia ja eivät sisällä kotimaisia viljoja.
3 dl soijamaitoa
1 pss Farinan lettujauheseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl hirssihiutaleita
1 rkl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
1-1,5 dl myskikurpitsasosetta
Sekoita taikina tasaiseksi ja paista pieniä pannukakkusia lettupannulla kohtalaisella lämmöllä. Tästä tulee noin 12 kpl.
Myöhemmin luvassa ohjetta näihin ihaniin kurpitsamuffineihin. Nämä myöskin maidottomia, munattomia, gluteenittomia. :)