Näitä teko-ohjeita löytyy varmasti monia. Tässä oma tapani tehdä narsisseja kakun päälle. Käytin nyt marsipaania, koska kaupassa oli sopivan keltaista, juuri sen väristä, kuin oman kukkapenkin narsissit.
Lähden koristeiden tekemisessä aina siitä, että miltä aito kukka luonnossa näyttää. Sitten alan tekemään. Oli muuten yllättävän vaikeaa kuvata ja tehdä yksin tuota kukkaa kiireessä Neidin päikkärien aikana.
Kaulise marsipaani/sokerimassa ohueksi levyksi (2-3 mm).
Ota siitä isolla lilja-muotilla kukka.
Irroita ylimääräinen marsipaani ja siisti reunat.
Pyöristä terälehtien päät.
Painele terälehtiä pyöreämmiksi ja ohuemmiksi.
Käännä kukka.
Vetele marsipaaniveitsellä tai vastaavalla terälehtiin uria.
Asettele foliokuppiin kuivumaan.
Tee teriö. Aloita kaulitsemalla ohut levy.
Leikkaa siitä 5-6 cm pitkä kaitale, noin 3-4 cm korkea.
Taivuta se sormesi ympärille ja ummista reuna.
Taivuta lieriön yläreuna ulospäin.
Leikkaa siihen hapsureuna.
Vetele viiltoja myös teriön reunoihin.
Käännä teriö kädessäsi toisin päin.
Ummista toinen pää.
Pursota vähän pikeeriä kukalle. (Kaupasta löytyy valmista keltaista, jos ei itse ehdi tehdä.)
Paina teriö kukan päälle ja viimeistele heteillä. Paina kukkaan kolme noin 3 cm pitkää riisinuudelin pätkää ja sipaise niihin tippa pikeeriä.