Yhtäkkiä sain ajatuksen kokeilla ruokosokeria tavallisen sokerin sijasta, koska siinä on sitä "tummempaa" makua. Ja kas kummaa, homma toimii!
Lusikkaleivät odottamassa hillotäytettä
200 g maidotonta margariinia (Hopeinen sunnuntai/tummansininen Keiju)
1,5 dl luomuruokosokeria
vähän yli 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta
Kiehauta nopsasti margariini. Mittaa kulhoon sokeri ja kaada margariini siihen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää jäähtyneeseen margariinisokeriseokseen. Lisää myös vaniljauute. Sekoita ripeästi taikinaksi. Pyörittele pieniä palloja tai paina syvän jälkiruokalusikan pesään. Asettele pellille. Paista 175 asteessa 12 min. Anna jäähtyä. Täytä halutessasi hillolla tms ja pyörittele sokerissa.
1,5 dl luomuruokosokeria
vähän yli 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta
Kiehauta nopsasti margariini. Mittaa kulhoon sokeri ja kaada margariini siihen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää jäähtyneeseen margariinisokeriseokseen. Lisää myös vaniljauute. Sekoita ripeästi taikinaksi. Pyörittele pieniä palloja tai paina syvän jälkiruokalusikan pesään. Asettele pellille. Paista 175 asteessa 12 min. Anna jäähtyä. Täytä halutessasi hillolla tms ja pyörittele sokerissa.