Lusikkaleivät

Olen jo hetken mietiskellyt, että mahtaako margariini paahtua samoin kuin voi, kun sitä aikansa keittää. Lusikkaleipien maku kun tulee pitkälti siitä paahdetusta voista. Epäilin kovin sitä margariinin paahtuvuutta mm. korkean öljypitoisuuden vuoksi.

Yhtäkkiä sain ajatuksen kokeilla ruokosokeria tavallisen sokerin sijasta, koska siinä on sitä "tummempaa" makua. Ja kas kummaa, homma toimii!

Lusikkaleivät odottamassa hillotäytettä

200 g maidotonta margariinia (Hopeinen sunnuntai/tummansininen Keiju)
1,5 dl luomuruokosokeria
vähän yli 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta

Kiehauta nopsasti margariini. Mittaa kulhoon sokeri ja kaada margariini siihen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää jäähtyneeseen margariinisokeriseokseen. Lisää myös vaniljauute. Sekoita ripeästi taikinaksi. Pyörittele pieniä palloja tai paina syvän jälkiruokalusikan pesään. Asettele pellille. Paista 175 asteessa 12 min. Anna jäähtyä. Täytä halutessasi hillolla tms ja pyörittele sokerissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)