maanantai 25. maaliskuuta 2013

Gluteenittomat mustikkamuffinsit

Muffinseista ei uskoisi ollenkaan, että ne ovat gluteenittomia. Ne ovat kosteita ja meheviä. Koska nämä menivät viemisinä, niin käytin niissä maitoa ja kananmunaa. Oli suoraastaan helppoa leivontaa, kun sai käyttää munia. :) Maidottoman toki pystyy tekemään käyttämällä voin tilalla maidotonta margariinia ja maidon tilalla soijamaitoa.



115 g voita huoneenlämpöisenä
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
---
2 isoa kananmunaa
---
5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (valmis seos tai 2 dl vaaleita riisijauhoja, 1 dl täysjyväriisijauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1 dl hirssijauhoja)
1 tl vaniljasokeria
1 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
---
1,25 dl maitoa
---
2 dl mustikoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele muffinsipelti. Käytä joko paperisia vuokia tai voitele ja jauhota. Muista käyttää gluteenittomia jauhoja jauhottamiseen. Esimerkiksi karkeat riisijauhot sopivat hyvin.

Yhdistä  kuivat aineet jauhoista suolaan. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan vatkaten. Lisää sitten jauhoseos ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hyvin varovasti nostellen mustikat. (Jos sekoitat mustikat liian reippaasti taikinaan, värjäävät ne koko taikinan violetiksi.)

Jaa taikina vuokiin ja paista 30-35 minuuttia 175 asteessa.

Ohjeesta tulee 12 muffinsia, kun tekee muffinipellillä.

Sopivat hyvin pakastettaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...