1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
---
2 isoa kananmunaa
---
5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (valmis seos tai 2 dl vaaleita riisijauhoja, 1 dl täysjyväriisijauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1 dl hirssijauhoja)
1 tl vaniljasokeria
1 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
---
1,25 dl maitoa
---
2 dl mustikoita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele muffinsipelti. Käytä joko paperisia vuokia tai voitele ja jauhota. Muista käyttää gluteenittomia jauhoja jauhottamiseen. Esimerkiksi karkeat riisijauhot sopivat hyvin.
Yhdistä kuivat aineet jauhoista suolaan. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan vatkaten. Lisää sitten jauhoseos ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hyvin varovasti nostellen mustikat. (Jos sekoitat mustikat liian reippaasti taikinaan, värjäävät ne koko taikinan violetiksi.)
Jaa taikina vuokiin ja paista 30-35 minuuttia 175 asteessa.
Ohjeesta tulee 12 muffinsia, kun tekee muffinipellillä.
Sopivat hyvin pakastettaviksi.