"Roju"-kastike:
700 g porsaan lapaa
700 g naudan lapaa
suolaa, pippuria, cayennea/chiliä oman maun mukaan
öljyä paistamiseen
1 porkkana kuutioina
1 sipuli silppuna
2,5 dl kanalientä
2,5 dl lihalientä
vettä jos ja kun on tarpeen
worcester-kastiketta reilut löräykset
chiliä maun mukaan
tabascoa maun mukaan
laakerinlehti
timjamia
-----
Ensimmäisen keittämisen jälkeen:
2 dl paseerattua tomaattia
chiliä maun mukaan
liraus worcesteria
haluamaasi grillikastiketta
pippuria
1 rkl punaviinietikkaa
Mausta lihat suolalla, pippurilla ja cayennella/chilillä (ei ole pakko laittaa, jos ei halua potkua). Ruskista joka puolelta hyvin kuumassa pannussa. Laita lihat kattilaan. Paista myös kasviksia hetki ja laita kattilaan. Lisää loput ainekset. Lihojen pitäisi peittyä liemellä, joten lisää tarvittaessa vettä. Kiehauta ja anna sitten hautua 4-5 tuntia.
Anna jäähtyä. Kuori sitten pinnalta rasva pois. Paloittele liha pieneksi. Se todennäköisesti hajoaa miltei itsestään. Siivilöi liemi ja kiehauta siitä 2/3 niin kauan, että se on vähän paksumpaa. Sekoita lihan kanssa. Maista ja mausta lisää, kiehauta vielä pari minuuttia. (Jätä 1/3 ohueksi liemeksi, jotta voit halutessasi dipata leipää siihen.)
Täytä leipä reilulla annoksella lihaa, kasviksia, kastikkeita ja juustoa. Leipänä käytin ranskalaista patonkia.
Annos on iso, mutta liha sopii hyvin pakastettavaksi.
Allergiainfo:
- Muista, että worcester-kastikkeessa on kalaa
- Gluteenitonta worcesteria on ainakin Ruohonjuuresta saatavilla.
- Käytä gluteenitonta leipää lihan lisukkeena. Esim. tätä.
Tässä leivässä on kastikkeena paholaisen hilloa.