Tässä lupaamani -ton ohje. Raparperimuffinseista tulee perin herkullisia myös -ton versioina. Neidillä oli hauskaa näitä tehdessä ja vielä hauskempaa jälkiruokana maistellessa.
Raparperimuffinsit:
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
1dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
2,5 dl soijavaniljajogurttia (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
3-4 dl raparperin paloja
Päälle:
1 rkl sulatettua maidotonta margariinia
0,75 sokeria
1 tl kanelia
Laita
uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja
jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Sekoita
kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja
sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella
tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Sekoita päällisen aineet ja
ripottele sitä muffinsien päälle. Paista uunin keskitasolla 25-30
minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, sitten ritilällä loppuun.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...