Kollaasi

Kollaasi

tiistai 14. toukokuuta 2013

-ton raparperimuffinsit allergisille, keliaakikoille, vegaaneille

Tässä lupaamani -ton ohje. Raparperimuffinseista tulee perin herkullisia myös -ton versioina. Neidillä oli hauskaa näitä tehdessä ja vielä hauskempaa jälkiruokana maistellessa.




Raparperimuffinsit:

4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
1dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
2,5 dl soijavaniljajogurttia (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
3-4 dl raparperin paloja

Päälle:
1 rkl sulatettua maidotonta margariinia
0,75 sokeria
1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Sekoita päällisen aineet ja ripottele sitä muffinsien päälle. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, sitten ritilällä loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.