115 g voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
1,25 dl sokeria
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
4,75 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata rouhittuna (maidoton, soijaton tarvittaessa)
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi. Yhdistä rosmariini, jauhot sekä suklaa. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Tee taikinasta pallo. Jos taikina tuntuu rasvaiselta, laita hetkeksi jääkaappiin. Jos se ei meinaa pysyä kasassa, lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Kun taikina tuntuu hyvältä, levitä se pellille noin sentin vahvuiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä 2,5 cm x 5 cm kokoisiksi paloiksi. Paista noin 15-25 minuuttia kauniin ruskeaksi.
Allergiainfo:
- Tästä saa maidottoman käyttämällä maidotonta suklaata ja margariinia.
- Gluteenitonkin onnistunee korvaamalla jauhot 3,5-3,75 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl maissijauhoja (keltaisia).