keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Suklaiset suklaacookiet

En varmaan koskaan lakkaa lyömästä yli suklaan kanssa. Sitä pitää olla paljon! Rakastan leipoa suklaasta, tehdä konvehteja, kehitellä uusia makuja ynnä muuta. Suklaalla on helppo saada makua leivonnaisiin. Nämäkään cookiet eivät ole poikkus. Täyteläinen suklaanmaku valtaa suun joka puraisulla.

Näitä keksejä voi mainiosti tarjoilla juhlissa. Silloin vaan kannattaa tehdä näistä pienempiä (lyhyempi paistoaika). Nämä ovat myös ihania tuliaisia kaverille. Kuka ei ilahtuisi paketillisesta cookieita?


Suklaiset suklaacookiet:

n. 40 kpl isohkoja cookieita

225 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl luomuruokosokeria
----
2 kananmunaa
----
4,75 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaakaojauhetta (tummaa, ei juomajauhetta)
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g valkoista suklaata rouhittuna
(1-2 dl pähkinöitä halutessasi)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi uunipeltejä valmiiksi. Sekoita yhteen kuivat aineet jauhoista suklaaseen/pähkinöihin. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet. Pyörittele taikinasta noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Jätä leviämisvara. Paista uunissa noin 8-10 minuuttia. Älä paista liikaa etteivät kuivu. Anna jäähtyä hetki pellillä ja jäähdytä ritilällä loppuun.

Allergiainfo: 
  • Maidottomaksi saa käyttämällä maidotonta suklaata ja maidotonta margariinia. 
  • Gluteenitonta en ole kokeillut, mutta jos haluat kokeilla, suosittelisin käyttämään 4,25 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja paistamaan sitten koecookien. Lisää jauhoja tarvittaessa.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...