Näitä keksejä voi mainiosti tarjoilla juhlissa. Silloin vaan kannattaa tehdä näistä pienempiä (lyhyempi paistoaika). Nämä ovat myös ihania tuliaisia kaverille. Kuka ei ilahtuisi paketillisesta cookieita?
Suklaiset suklaacookiet:
n. 40 kpl isohkoja cookieita
225 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl luomuruokosokeria
----
2 kananmunaa
----
4,75 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaakaojauhetta (tummaa, ei juomajauhetta)
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g valkoista suklaata rouhittuna
(1-2 dl pähkinöitä halutessasi)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi uunipeltejä valmiiksi. Sekoita yhteen kuivat aineet jauhoista suklaaseen/pähkinöihin. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan ja vatkaa vielä pari minuuttia. Sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet. Pyörittele taikinasta noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Jätä leviämisvara. Paista uunissa noin 8-10 minuuttia. Älä paista liikaa etteivät kuivu. Anna jäähtyä hetki pellillä ja jäähdytä ritilällä loppuun.
Allergiainfo:
- Maidottomaksi saa käyttämällä maidotonta suklaata ja maidotonta margariinia.
- Gluteenitonta en ole kokeillut, mutta jos haluat kokeilla, suosittelisin käyttämään 4,25 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja paistamaan sitten koecookien. Lisää jauhoja tarvittaessa.