Tämä syntyi ihan sattumalta, kun halusin saada pois jääkaapista 5 kk
auki olleen leivontakermaliköörin. Kumma kyllä, liika ei ollut liikaa. Maku oli erinomainen ja loistava kahvikupillisen kera. Ihana jälkiruoka syntyy lisäämällä brownien päälle nokare vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Baileys-browniet:
3 isoa munaa
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena tms)
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
50 g rouhittua maitosuklaata
0,5 dl Baileysia
1,5 pötköä Dumle suklaanappirullaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka. Sulata
voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna
jäähtyä hetken. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, siivilöity kaakaojauhe ja
maitosuklaarouhe. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdon
joukkoon jauho- ja rasvasuklaaseos ja Baileys.
Kaada leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan (24 cm x 24 cm). Laita Dumlenappeja tasaisin
välimatkoin taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 16-20 min. Brownie
saa jäädä pikkuisen kosteaksi, älä siis paista ihan rutikuivaksi asti.
(Huom! Alkoholi haihtuu paistettaessa, leivonnainen on siis
alkoholiton.)
Olen pahoillani, tästä en ole tehnyt allergiaystävällistä versiota. Muita -ton reseptejä on kuitenkin taas pian tulossa.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...