sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Valkosuklainen panna cotta sekä maidoton versio allergisille ja vegaaneille

Olen usein kuullut ravintolassa lauseen, että otanpa jälkiruoaksi pannacottaa, kun sitä ei muualla saa. Pannacottaa ei ole vaikea tehdä. Varsinkin valkosuklainen versio on helposti onnistuva. Tämä on vähän tavallista panna cottaa ilmavampi ja pehmeämpi maultaan. Lisään tavallisen ohjeen perään vielä maidottomankin version, joka sopii vegaaneille ja allergikoille.



Valkosuklainen panna cotta

2 liivatelehteä
2 dl ruokakermaa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa vatkattuna löysäksi vaahdoksi

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ruokakerma ja vaniljasokeri. Lisää kuumaan kermaan kuivaksi puristetut liivatteet sekä valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää kerman joukkoon suklaaseos. Kaada pannacotta annosvuokiin ja laita ainakin kahdeksi tunniksi jääkaappiin hyytymään. Tarjoile marjojen kanssa.


Maidoton panna cotta

5 dl soijamaitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

Sekoita soijamaito ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. (Idea pohjautuu Dansukkerin ohjeeseen.)

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...