Olen usein kuullut ravintolassa lauseen, että otanpa jälkiruoaksi pannacottaa, kun sitä ei muualla saa. Pannacottaa ei ole vaikea tehdä. Varsinkin valkosuklainen versio on helposti onnistuva. Tämä on vähän tavallista panna cottaa ilmavampi ja pehmeämpi maultaan. Lisään tavallisen ohjeen perään vielä maidottomankin version, joka sopii vegaaneille ja allergikoille.
Valkosuklainen panna cotta
2 liivatelehteä
2 dl ruokakermaa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa vatkattuna löysäksi vaahdoksi
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ruokakerma ja
vaniljasokeri. Lisää kuumaan kermaan kuivaksi puristetut liivatteet sekä
valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Vatkaa kerma
löysäksi vaahdoksi, lisää kerman joukkoon suklaaseos. Kaada pannacotta
annosvuokiin ja laita ainakin kahdeksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Tarjoile marjojen kanssa.
Maidoton panna cotta
5 dl soijamaitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria
Sekoita soijamaito ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli
minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista
tunnista seuraavaan päivään. (Idea pohjautuu Dansukkerin ohjeeseen.)
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...