Näistä saisi kauniimpia, kun ei apurina olisi taaperoa. Yllättävän hyvin Neitikin sai päällystettä laitettua ja nonparelleja ripoteltua.
Bebet
Pohja:
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (hirssijauho 1 dl, perunajauho 1 dl, täysjyväriisijauho 1 dl)
1/2 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia
2-3 rkl vaniljasoijakastiketta
Kaulimiseen: tavallisia maissijauhoja (ei tärkkelysjauhoa)
Nypi sekaisin jauhot, sokeri ja margariini. Lisää joukkoon vaniljakastiketta niin paljon, ettei taikina enää murene ja saat siitä muotoiltua pallon. Laita pallo jääkaappiin tunniksi.
Voitele vuoat huolellisesti maidottomalla margariinilla. Minulla on matala leivospelti, jota käytin. Irtonaiset tartaletti-/leivosvuoat käyvät ihan yhtä hyvin. Ota taikinasta pieniä pallosia ja taputtele ne käsin tai kaulimella jauhojen avulla sopivankokoisiksi ympyröiksi, paksuus noin 2-3 mm. Laita ympyrä vuokaan. (Vuokien koosta riippuu pallon koko ja ympyrän halkaisija. Kokeilemalla se selviää.) Ole hellävarainen, taikina on suht pehmeää tässä kohdassa.
Paista pohjat kypsäksi 200 asteessa noin 7-8 minuuttia. Palavat herkästi, joten tarkkaile paiston aikana. Jäähdytä pohjat ja irroita vuoasta.
Täyte:
75 g maidotonta margariinia
1 dl tomusokeria
0,5-1 tl vanilja-aromia
2-4 rkl soijavaniljakastiketta
Vadelma- tai omenahilloa
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja lisää vaniljakastike. Sekoita tasaiseksi.
Laita pohjan päälle teelusikallinen hilloa. Täytä sitten margariinivaahdolla (kreemillä). Tasoita. Laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi.
Päällinen:
Sekoitin päällisen tomusokerista, vedestä ja punaisesta pastaväristä. En huomannut mitata määriä. Sekoita tomusokeriin niin paljon vettä, että saat helposti levitettävän kuorrutteen. Pieni tippa väriainetta riittää. Levitä nopsasti tomusokerikuorrutus ja koristele heti nonparelleilla.