1,5 kg perunoita, jauhoisia
suolaa, pippuria50 g voita tai maidotonta margariinia
----
n. 0,5 dl oliiviöljyä
valkosipulia maun mukaan
1-2 rkl punaviinietikkaa
rosmariinia tai muuta haluamaasi yrttiä
Kuori perunat ja puolita isot, niin että kaikki ovat suurin piirtein samankokoisia. Pese perunat kylmässä vedessä. Keitä perunoita 6-7 minuuttia suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä. Kaada sitten siivilään ja anna jäähtyä siinä 3 minuuttia. Ravistele välillä.
Laita perunat uunipannulle yhteen kerrokseen. Lisää rasva, sekä tarvittaessa suola ja pippuri. Sekoittele perunat hyvin rasvassa lusikan avulla. Laita perunat 190 asteeseen puoleksi tunniksi.
Laita kulhoon öljyä ja yrtit ja viinietikka. Sekoita ja murskaile yrttejä hieman. Ota perunat pois uunista ja lisää öljyseos perunoiden päälle. Lyttää perunoita mukin pohjalla tai tasaisella perunanuijalla hieman. Laita takaisin kuumaan uuniin 45 minuutiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä ja tarjoile.