Neiti alkoi viimeinkin kelpuuttaman tattarin ruokavalioonsa. On sitä ennenkin saanut vähän olla, mutta nyt hän jostain syystä ihastui oikein tattarihiutaleihin. Tilaisuus oli pakko heti käyttää hyväksi. Teimme neidin kanssa erittäin kuitupitoista leipää keliaakikoille ja allergikoille.
Tattarileipä
2 dl vettä
1 prk luumusosetta
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
2 tl kuivahiivaa
1,5 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
0,5 dl tattarihiutaleita
1 dl hirssijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl tattarijauhoja
0,75 dl riisijauhoja
0,5 dl öljyä
2 rkl siirappia
0,5-1, tl suolaa
Mittaa leipäkoneen kulhoon vesi, luumusose, ksantaani, psyllium ja hiiva. Sekoita. Anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten loput aineet joukkoon ja valitse ohjelma. Itse käytin gluteenittoman ohjelman sijasta kokojyvän ohjelmaa ja leivästä tuli oikein hyvä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...