Kollaasi

Kollaasi

maanantai 6. toukokuuta 2013

Gluteeniton tattarileipä leipäkoneella

Neiti alkoi viimeinkin kelpuuttaman tattarin ruokavalioonsa. On sitä ennenkin saanut vähän olla, mutta nyt hän jostain syystä ihastui oikein tattarihiutaleihin. Tilaisuus oli pakko heti käyttää hyväksi. Teimme neidin kanssa erittäin kuitupitoista leipää keliaakikoille ja allergikoille.



Tattarileipä

2 dl vettä
1 prk luumusosetta
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
2 tl kuivahiivaa
1,5 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
0,5 dl tattarihiutaleita
1 dl hirssijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl tattarijauhoja
0,75 dl riisijauhoja
0,5 dl öljyä
2 rkl siirappia
0,5-1, tl suolaa

Mittaa leipäkoneen kulhoon vesi, luumusose, ksantaani, psyllium ja hiiva. Sekoita. Anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten loput aineet joukkoon ja valitse ohjelma. Itse käytin gluteenittoman ohjelman sijasta kokojyvän ohjelmaa ja leivästä tuli oikein hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.