-ton mansikkamuffinit

Tässä mansikkamuffinit allergisille. Neiti on jo pari päivää pyytänyt, että tehdään kakku. Viimeinkin hellyin. Ihan kakkua emme tehneet, mutta muffineita, ihanan kesäisiä sellaisia. Onneksi pian saa jo ihan omiakin mansikoita!



4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
3 dl sokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
1dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
2,5 dl soijavaniljajogurttia (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
2-3 dl mansikan paloja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, sitten ritilällä loppuun. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)