Ihanan pehmeitä ja täyteläisiä muffineita, nam!
Neljän suklaan suklaamuffinit
12 kpl
125 g voita/margariinia
100 g tummaa suklaata
----
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta (VanHouten tyyppinen)
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g maitosuklaata rouhittuna
1 lempisuklaapatukkasi rouhittuna (itse laitoin Snickersin)
----
1 kananmuna
2 dl maitoa
1,5 dl kermaviiliä/creme fraichea tai vaniljajogurttia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti joko voitelemalla ja jauhottamalla tai laittamalla siihen paperivuoat. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä rasva ja suklaa. Sekoita yhteen kuivat aineet jauhoista suklaapatukkaan. Lisää joukkoon muna, maito, kermaviili ja rasva-suklaaseos. Sekoita nopeasti taikinaksi. Älä sekoita liikaa, koska sillä konstilla tulee kovia muffineita. Jaa muffinivuokiin. Paista 22-28 minuuttia.
Allergiainfo:
- Gluteenittomaan versioon valitse gluteenittomat suklaat ja korvaa vehnäjauhot 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl ksantaania.
- Laktoosittomaksi pystyy tekemään jättämällä pois valkosuklaan ja valitsemalla muut tuotteet laktoosittomina.
- Kananmunatonta tästä voi kokeilla tehdä korvaamalla kananmunan yhdellä desillä soijavaniljakastiketta.