keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Neljän suklaan suklaamuffinit

Miten tässä onnistuin? Tein ensin kiltisti Euroviisueväiksi kasvistikkuja ja kevyttä dippiä. Sitten idea välähti mieleeni ja pakkohan se oli toteuttaa. Laitoin suklaamuffinien joukkoon vähän joka sorttia mitä kaapissa sattui olemaan. Niinpä niistä muodostui ehkä jopa viiden suklaan muffinit, riippuen siitä, että mitkä kaikki lasketaan suklaaksi.

Ihanan pehmeitä ja täyteläisiä muffineita, nam!


Neljän suklaan suklaamuffinit

12 kpl

125 g voita/margariinia
100 g tummaa suklaata
----
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta (VanHouten tyyppinen)
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g maitosuklaata rouhittuna
1 lempisuklaapatukkasi rouhittuna (itse laitoin Snickersin)
----
1 kananmuna
2 dl maitoa
1,5 dl kermaviiliä/creme fraichea tai vaniljajogurttia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti joko voitelemalla ja jauhottamalla tai laittamalla siihen paperivuoat. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä rasva ja suklaa. Sekoita yhteen kuivat aineet jauhoista suklaapatukkaan. Lisää joukkoon muna, maito, kermaviili ja rasva-suklaaseos. Sekoita nopeasti taikinaksi. Älä sekoita liikaa, koska sillä konstilla tulee kovia muffineita. Jaa muffinivuokiin. Paista 22-28 minuuttia.


Allergiainfo:
  • Gluteenittomaan versioon valitse gluteenittomat suklaat ja korvaa vehnäjauhot 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl ksantaania.
  • Laktoosittomaksi pystyy tekemään jättämällä pois valkosuklaan ja valitsemalla muut tuotteet laktoosittomina.
  • Kananmunatonta tästä voi kokeilla tehdä korvaamalla kananmunan yhdellä desillä soijavaniljakastiketta.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...