Mansikkamuffinit
12 kpl
vajaa 4 dl vehnäjauhoja (3,8 dl jos ollaan tarkkoja)
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta
----
1,75 dl maitoa
2 isoa munaa
150 g voita/margariinia sulatettuna
---
2-3 dl mansikoita paloina
100 g valkosuklaata rouheena
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti voitelemalla ja jauhottamalla tai laittamalla paperiset muotit siihen. Sekoita huolellisesti yhteen kuivat aineet. Lisää joukkoon kosteat sekä mansikan palat. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinipellille ja paista 175 asteessa 22-28 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Kuorrutuksena minulla on ihan vain kermavaahtoa, johon olen laittanut pikkuisen vaniljakastikejauhetta mukaan. (2 dl vispikermaa + 3 rkl vaniljakastikejauhetta)
Allergiainfo:
- Ohjeesta pystyy tekemään gluteenittoman käyttämällä vähän reilu 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
- Munattoman tästä saa korvaamalla munat soijavaniljakastikkeella. 1 muna = 1 dl kastiketta