Kollaasi

Kollaasi

torstai 16. toukokuuta 2013

Mansikkamuffinit

Ding Dong! Tämän illan euroviisueväisiin kuuluvat mansikkamuffinit ihan Kristan ja Ding Dongin kannustamiseksi. Mansikkamuffini on vähän niinkuin edustajamme kappale, makea ja pirteä. Ekstramakeutta tuo valkosuklaan palaset ja pirteyttä pienen pieni hippunen sitruunankuorta.



Mansikkamuffinit

12 kpl

vajaa 4 dl vehnäjauhoja (3,8 dl jos ollaan tarkkoja)
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta
----
1,75 dl maitoa
2 isoa munaa
150 g voita/margariinia sulatettuna
---
2-3 dl mansikoita paloina
100 g valkosuklaata rouheena

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti voitelemalla ja jauhottamalla tai laittamalla paperiset muotit siihen. Sekoita huolellisesti yhteen kuivat aineet. Lisää joukkoon kosteat sekä mansikan palat. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinipellille ja paista 175 asteessa  22-28 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Kuorrutuksena minulla on ihan vain kermavaahtoa, johon olen laittanut pikkuisen vaniljakastikejauhetta mukaan. (2 dl vispikermaa + 3 rkl vaniljakastikejauhetta)

Allergiainfo:
  • Ohjeesta pystyy tekemään gluteenittoman käyttämällä vähän reilu 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
  • Munattoman tästä saa korvaamalla munat soijavaniljakastikkeella. 1 muna = 1 dl kastiketta

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.