Ps. Tuo yksi siivu ei ole väärinpäin. Se vain jostain syystä kuultaa noin hyvin läpi.
Pohja:
Noin 7,5 dl Digestive-keksejä muruina
1 tl vaniljasokeria
n. 150 g sulatettua voita
Täyte:
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 prk creme fraichea (200gr/prk)
1 tl vaniljauutetta
0,5-1 sitruunan raastettu kuori
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Laita irtopohjavuoan (24 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Päällystä vuoka ulkopuolelta huolellisesti foliolta. Juustokakku kypsennetään vesihauteessa, folion on tarkoitus estää pohjan vettyminen.
Murskaa keksit, lisää vaniljasokeri ja voi. Sekoita murumaiseksi. (Tee seosta lisää, jos tämä annos ei riitä vuokasi reunoille hyvin.) Monitoimi-/yleiskoneella tämä käy nopeimmin. Keksit saa myös murskattua esimerkiksi kaulimella. Leivinliinan väliin keksit ja kaulimella koputtelee niitä. Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele pohjaan ja reunoille.
Sekoita juusto tasaiseksi. Lisää creme fraiche, munat yksi kerrallaan, sokeri, vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Jätä pieni vara keksireunan ja juustomassan väliin.
Laita isoon uunipannuun kiehuvaa vettä ja juustokakku siihen. Nosta uuniin ja paista 40-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on kiinteä, mutta vielä tutiseva. Anna jäähtyä.
Kun kakku on jäähtynyt, asettele siihen tuoreita mansikoita kauniisti päälle. (Halutessasi voit tehdä hyytelösokerilla kiilteen päälle.)
Allergiainfo:
- Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia digestivekeksejä.