(Vinkki! Voit tehdä pelkän pohjan ja pakastaa sen raakana odottamaan käyttöä, jos sinulle on jäänyt muusia yli.)
pohja:
200 g perunamuusia
100 g voita/margariinia
1 muna
1 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään nopeasti taikinaksi. Painele heti esivalmistellun* vuoan pohjalle ja laita puoleksi tunniksi kylmään. Esipaista sitten 200 asteessa 10 minuuttia.
Täyte:
200 g savulohta perattuna
parsakaalia 1-2 dl (käytin pakastettua)
purjoa kuullotettuna
1/2 pakettia Koskenlaskija-juustoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, yrttejä maun mukaan
sitruunanmehua maun mukaan
Levitä esipaistetun pohjan päälle savulohen palat, parsakaali ja purjo sekä juusto. Sekoita yhteen kerma, muna ja mausteet. Kaada tasaisesti täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Minulla oli vuoan koko 25 cm x 25 cm.
*Esivalmisteltu = voideltu tai leivinpaperoitu
Allergiainfo:
- Voit tehdä tästä maidottoman käyttämällä kaura-/soijaruokakermaa ja maidotonta margariinia sekä soijajuustoa tai jättämällä juuston vallan pois.