keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Savulohipiirakka

Meidän taloudessa on vain kaksi kalansyöjää. Sitten kun ostaa savulohen palan, on se yleensä liian iso. Monesti teenkin siitä kahta ruokaa, jos emme syö sitä sellaisenaan. Savulohipiirakka on hyvä iltapala tai lounas salaatin kera varsinkin, kun keventää pohjaa perunamuusilla. Kaiken lisäksi saa jämämuusin käytettyä hyödyksi. 



(Vinkki! Voit tehdä pelkän pohjan ja pakastaa sen raakana odottamaan käyttöä, jos sinulle on jäänyt muusia yli.)

pohja:
200 g perunamuusia
100 g voita/margariinia
1 muna
1 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään nopeasti taikinaksi. Painele heti esivalmistellun* vuoan pohjalle ja laita puoleksi tunniksi kylmään. Esipaista sitten 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
200 g savulohta perattuna
parsakaalia 1-2 dl (käytin pakastettua)
purjoa kuullotettuna
1/2 pakettia Koskenlaskija-juustoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, yrttejä maun mukaan
sitruunanmehua maun mukaan

Levitä esipaistetun pohjan päälle savulohen palat, parsakaali ja purjo sekä juusto. Sekoita yhteen kerma, muna ja mausteet. Kaada tasaisesti täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa  30-40 minuuttia.

Minulla oli vuoan koko 25 cm x 25 cm.

*Esivalmisteltu = voideltu tai leivinpaperoitu


Allergiainfo:
  • Voit tehdä tästä maidottoman käyttämällä kaura-/soijaruokakermaa ja maidotonta margariinia sekä soijajuustoa tai jättämällä juuston vallan pois.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...