Tämä marjakakku on nopea tehdä, siinä ei tarvi vatkata ja marjoiksi käy melkein mitä vaan pakastimesta löytyy. Minä käytin tällä kertaa mustikoita. Lisukkeeksi kermavaahto/jätskiä/vaniljakastiketta ja kahvipöytä on katettu.
Marjakakku:
100 g maidotonta margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl perunajauhoja)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
päälle: 2 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, puolukoita, herukoita ihan mitä nyt sattuu olemaan tuoreena tai pakastettuna)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5 l vetoinen kakkuvuoka (irtopohja, pyöreä, neliskanttinen, kaikki käy). Sulata leivontakulhossa mikrossa rasva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja nakkaa päälle marjat. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes on kypsä (tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa). Anna jäähtyä vuoassa niin kauan kun voit.
Allergiainfo
- Kakusta saa maidottoman käyttämällä maidotonta margariinia
- Gluteenittoman saa käyttämällä vehnäjauhojen tilalla 2 dl perunajauhoja (tärkkelys) ja jauhottamiseen gluteenittomia korppujauhoja.
- Muistathan keliaakikolle/allergikolle leipoessasi käyttää ehdottoman puhtaita ja ehjiä välineitä. Muovikulhojen naarmuihinkin voi piiloutua jauhoja. Sama koskee puukauhoja, älä käytä niitä "ristiin" leivonnaisissa. Leikkaa mieluummin voipaperin päällä kuin samalla leikkuulaudalla, jolla olet leikannut tavallisia leivonnaisia/leipiä.