Raparperimuffinit

Kevät on ihanaa aikaa. Ihan hujauksessa alkaa kasvamaan syötäviä herkkuja. Nyt jo raparperiaika kolkuttelee ovella. Leivoimme neidin kanssa ekasta pienestä sadosta muffinseja, kumpiakin versioita tietenkin. Ensin postaan tämän tavallisen version. Tiedättekö muuten kuohkeiden muffinsien salaisuuden? Ei saa sekoittaa liikaa taikinaa, kun kosteat ainesosat lisätään. Muffinseista tulee helposti kovia, jos niin tekee.

 Tästä ei keväinen muffinsi enää parane!

Raparperimuffinsit:

 5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
----
125 g voita/margariinia sulatettuna
1 muna
2,5 dl vaniljajogurttia
3-4 dl raparperin paloja

Päälle:
1 rkl sulatettua margariinia/voita
0,75 dl sokeria
1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Sekoita päällisen aineet ja ripottele sitä muffinsien päälle. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, sitten ritilällä loppuun.

Allergiainfo:
  • Gluteenittomaksi saa käyttämällä vehnäjauhojen sijaan 4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta sekä 1 tl ksantaania.
  •  -ton versio tulossa pian!


Kommentit

  1. Kylläpä näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta. eilen juuri ihastelin uutta raparperi kasvustoa ja tänään herkutellaan muffineilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)