Tästä ei keväinen muffinsi enää parane!
Raparperimuffinsit:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
----
125 g voita/margariinia sulatettuna
1 muna
2,5 dl vaniljajogurttia
3-4 dl raparperin paloja
Päälle:
1 rkl sulatettua margariinia/voita
0,75 dl sokeria
1 tl kanelia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Sekoita päällisen aineet ja ripottele sitä muffinsien päälle. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, sitten ritilällä loppuun.
Allergiainfo:
- Gluteenittomaksi saa käyttämällä vehnäjauhojen sijaan 4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta sekä 1 tl ksantaania.
- -ton versio tulossa pian!