Tässä taas erityisruokavalioon sopiva ohje. Nämä ovat munattomia, maidottomia ja gluteeniviljattomia. Lisäksi ovat niin hyviä, että tohtii tarjota muillekin vieraille.
2 dl riisijauhoa
2 dl perunajauhoja
2 dl luomuruokosokeria
1 tl ksantaania
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl appelsiininkuoriraastetta, vain keltainen osa
2,5 dl appelsiinimehua, itse puristettua
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl Orgram no egg-korviketta vispattuna 0,5 dl lämmintä
vettä
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää joukkoon loput ja vatkaa
sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna taikinan levätä myöskin pari minuuttia.
Laita sitten taikina vuokiin. Käytin siitä muffinipellistä pikkuisen pienempää
cupcake-peltiä. Kakkusia tuli 14 kpl. Jos käytät tavallista muffinipeltiä,
taikina-annos on juuri sopiva niihin.
Paista 175 asteisessa uunissa 18-25 min. (Anteeksi, en
huomannut katsoa paistoaikaa.)
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
50 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
2-3 rkl appelsiinimehua (vasta puristettua)
1 tl vaniljasokeria
Mittaa kulhoon tomusokeri. Lisää joukkoon margariini ja
vaniljasokeri. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää vähän kerrallaan
appelsiinimehua joukkoon. Jos tulee liian löysää, lisää sokeria, jos kuorrute
on liian tumakkaa, lisää mehua. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen
päälle.
Voi pakastaa kuorrutettuna. Laita tarjottimelle, pakasta ja
pakkaa sitten huolellisesti.