tiistai 5. helmikuuta 2013

Appelsiiniset kuppikakut


Tässä taas erityisruokavalioon sopiva ohje. Nämä ovat munattomia, maidottomia ja gluteeniviljattomia. Lisäksi ovat niin hyviä, että tohtii tarjota muillekin vieraille.



2 dl riisijauhoa
2 dl perunajauhoja
2 dl luomuruokosokeria
1 tl ksantaania
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl appelsiininkuoriraastetta, vain keltainen osa
2,5 dl appelsiinimehua, itse puristettua
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl Orgram no egg-korviketta vispattuna 0,5 dl lämmintä vettä
 


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää joukkoon loput ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna taikinan levätä myöskin pari minuuttia. Laita sitten taikina vuokiin. Käytin siitä muffinipellistä pikkuisen pienempää cupcake-peltiä. Kakkusia tuli 14 kpl. Jos käytät tavallista muffinipeltiä, taikina-annos on juuri sopiva niihin.
Paista 175 asteisessa uunissa 18-25 min. (Anteeksi, en huomannut katsoa paistoaikaa.)

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
50 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
2-3 rkl appelsiinimehua (vasta puristettua)
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon tomusokeri. Lisää joukkoon margariini ja vaniljasokeri. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää vähän kerrallaan appelsiinimehua joukkoon. Jos tulee liian löysää, lisää sokeria, jos kuorrute on liian tumakkaa, lisää mehua. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Voi pakastaa kuorrutettuna. Laita tarjottimelle, pakasta ja pakkaa sitten huolellisesti.
 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...