Minulla käy aina niin, että jauhan liikaa keksinmuruja hyydykekakkupohjia
varten. Sitten varastoin niitä kaapissa ja unohdan ne sinne. Nyt päätin tehdä
niistä heti jotain. Baileysiakin on unohtunut jääkaapin perukoille, ei muuta kuin sekin
kehiin.
Reseptiä on helppo muunnella. Laita joukkoon omia
lempipähkinöitä tai vaihda likööri toiseen. Keksit ja suklaankin voi vaihtaa.
Tämä on siis varsinainen mitä kaapista löytyy ohje.
100 g tummaa suklaata vesihauteessa sulatettuna
3 dl digestive-keksin murusia
1,5 dl mantelirouhetta vähän lisää hienonnettuna
0,5 dl Baileysia
0,5 dl kondensoitua maitoa
0,5 dl tomusokeria
Koristeluun kaakaojauhetta, suklaalastuja, nonparelleja,
koristesokeria tai kookoshiutaleita.
Mittaa ainekset monitoimikoneen kulhoon ja sekoita koneella
hyvin sekaisin. Voi sekoittaa myös käsin. Pyörittele palloiksi ja kieritä
pallot haluamassasi koristeessa. Säilytä jääkaapissa, voi myös pakastaa.
Huom! Helppo tehdä gluteenittomaksi/viljattomaksi, kun valitsee keksin gluteenittomien joukosta.