Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ihana porkkanakakku

Porkkanakakusta on varmasti niin monta ohjetta kuin on tekijääkin. Tässä oma versioni. Voin luvata, että tämä on hyvää.



4 kananmunaa
3 dl öljyä
4,5 dl sokeria (käytin luomuruokosokeria)
3 tl vaniljasokeria
----------------------------

vähän vajaa 5 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
100 g mantelirouhetta
----------------------------
7 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Vatkaa kosteat aineet kevyesti sekaisin viivaan asti, käsin riittää. Yhdistä jauhot ja muut aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Paista voidellussa ja jauhotetussa/leivinpaperoidussa uunivuoassa. Vuoka saa olla ihan reilu. 36 cm x 24 cm x 6 cm oli minulla vuoan koko ja se tuli ihan täyteen.
Uuninlämpö 175 astetta ja paistoaika 60 min.

Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa

Vatkaa sekaisin voi ja sokerit. Lisää nopeasti sekoittaen tuorejuusto. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.