Porkkanakakusta on varmasti niin monta ohjetta kuin on tekijääkin. Tässä oma versioni. Voin luvata, että tämä on hyvää.
4 kananmunaa
3 dl öljyä
4,5 dl sokeria (käytin luomuruokosokeria)
3 tl vaniljasokeria
----------------------------
vähän vajaa 5 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
100 g mantelirouhetta
----------------------------
7 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Vatkaa kosteat aineet
kevyesti sekaisin viivaan asti, käsin riittää. Yhdistä jauhot ja muut
aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
Paista voidellussa ja jauhotetussa/leivinpaperoidussa uunivuoassa. Vuoka
saa olla ihan reilu. 36 cm x 24 cm x 6 cm oli minulla vuoan koko ja se
tuli ihan täyteen.
Uuninlämpö 175 astetta ja paistoaika 60 min.
Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
Vatkaa sekaisin voi ja sokerit. Lisää nopeasti sekoittaen tuorejuusto. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Säilytä jääkaapissa.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...