torstai 28. helmikuuta 2013

Kuiturikas gluteeniton leipäkoneleipä

Tykkään käyttää luumusosetta leipätaikinan pohjana. Siitä saa hyvää makua ja kuituja. Erikoisjauhojen lisääminen auttaa kummasti leivän ravintoarvoissa. Olen huomannut yhden konstin, jolla raskaammista jauhoista saa leipäkoneella hyviä leipiä. Se tuli huomattua kantapään kautta. Ensimmäinen yritys ei kypsynyt millään, leipä roskiin. Toisesta versiosta unohdin osan aineista -> leipä ei ollut niin maukasta. Tämä kolmas versio on onneksi hyvä niin maultaan kuin rakenteeltaankin.



2 dl vettä
1 dl makeuttamatonta luumusosetta
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
1,5 dl soijajauhoa (tai riisijauhoja)
0,5 dl quinoajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maissijauhoja (ei tärkkelys)
0,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl hirssihiutaleita
2 tl kuivahiivaa

Sekoita aineet erillisessä kulhossa. Kaada sitten leipäkoneen kulhoon. Sekoita ensin pelkällä taikinanteko-ohjelmalla 10 minuuttia. Valitse sitten kokojyvälle tarkoitettu ohjelma ja laita se käyntiin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...