Tykkään käyttää luumusosetta leipätaikinan pohjana. Siitä saa hyvää makua ja kuituja. Erikoisjauhojen lisääminen auttaa kummasti leivän ravintoarvoissa. Olen huomannut yhden konstin, jolla raskaammista jauhoista saa leipäkoneella hyviä leipiä. Se tuli huomattua kantapään kautta. Ensimmäinen yritys ei kypsynyt millään, leipä roskiin. Toisesta versiosta unohdin osan aineista -> leipä ei ollut niin maukasta. Tämä kolmas versio on onneksi hyvä niin maultaan kuin rakenteeltaankin.
2 dl vettä
1 dl makeuttamatonta luumusosetta
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
1,5 dl soijajauhoa (tai riisijauhoja)
0,5 dl quinoajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maissijauhoja (ei tärkkelys)
0,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl hirssihiutaleita
2 tl kuivahiivaa
Sekoita aineet erillisessä kulhossa. Kaada sitten leipäkoneen kulhoon. Sekoita ensin pelkällä taikinanteko-ohjelmalla 10 minuuttia. Valitse sitten kokojyvälle tarkoitettu ohjelma ja laita se käyntiin.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...