Valkosuklaakakku



Hyvää Ystävänpäivää!

Tämäkin kakku on nyt taas normaaliin ruokavalioon. Lupaan, että pian tulee erittäin hyvä sitä sun tätä -ton resepti cookieihin. ;) Käypä siis kurkkimassa.


Pohja:
2,5 dl maitoa
200 g voita
300 g valkosuklaata (hyvälaatuista)
165 g sokeria
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa

Laita kattilaan maito, voi, valkosuklaa ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita niin kauan, että aineet ovat sulaneet. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja laita paistovuoka kuntoon. Suositan leivinpaperia pohjalle. Muuten vuokaan voitelu ja jauhotus. Sekoita jauhot, vanilja ja leivinjauhe isossa kulhossa. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki. Lisää ne suklaaseokseen. Sekoita joukkoon jauhoseos kolmessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista tunnin verran. Anna jäähtyä vuoassa.

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata (hyvälaatuista)
1 dl creme fraichea

Kumoa jäähtyneenä ja tee kuorrutus. Sulata 200 g valkosuklaata ja sekoita siihen desi creme fraichea. Levitä kakun päälle. Tarjoile marjojen kera. Säilytys jääkaapissa. Kannattaa tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Itse jätin kuorrutuksenkin seuraavaan päivään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)