perjantai 8. helmikuuta 2013

Maa-artisokkakeitto

Pitäisi muistaa useammin tehdä maa-artisokkakeittoa. Se on todella hyvää. Tein tästä sekä tavallisen että maidottoman version. Alempi on maidoton versio.



Tällä ohjeella teet samalla kertaa molemmat. Jos teet pelkästään tavallista keittoa, käytä 3 dl ruokakermaa.

3 dl vettä
2 keskikokoista jauhoista perunaa
3 cm pala purjoa
pussillinen (400 g?) maa-artisokkia
maun mukaan lipstikkasuolaa tai tavallista suolaa
valkopippuria

Tavalliseen 2 dl ruokakermaa
Maidottomaan 1 dl soijaruokakermaa

Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa kattilaan vesi, mausta suolalla ja pippurilla, lisää kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi. Survo kasvikset keitinveteen. Ota 1 dl survosta erilleen. Lisää lopun joukkoon kerma ja kiehauta. Soseuta vielä sauvasekoittimella samettiseksi. Valmista toisessa kattilassa maidoton versio. Laita 1 dl sosetta ja 1 dl kermaa kattilaan ja kiehauta. Soseuta tämä myös sauvasekoittimella.

Jos teet vain tavallista, niin sinun ei tarvitse ottaa erilleen mitään. Keitä vaan kasvikset ja lisää kermaa 3 dl.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suklaamartinien merkeissä Hyvää uutta vuotta!

Tämä vuosi oli varsin erilainen. Oli hyviä hetkiä, oli huonompia hetkiä, mutta kaikesta on kutakuinkin selvitty. Ensi vuoden odotuksia on mo...