perjantai 8. helmikuuta 2013

Maa-artisokkakeitto

Pitäisi muistaa useammin tehdä maa-artisokkakeittoa. Se on todella hyvää. Tein tästä sekä tavallisen että maidottoman version. Alempi on maidoton versio.



Tällä ohjeella teet samalla kertaa molemmat. Jos teet pelkästään tavallista keittoa, käytä 3 dl ruokakermaa.

3 dl vettä
2 keskikokoista jauhoista perunaa
3 cm pala purjoa
pussillinen (400 g?) maa-artisokkia
maun mukaan lipstikkasuolaa tai tavallista suolaa
valkopippuria

Tavalliseen 2 dl ruokakermaa
Maidottomaan 1 dl soijaruokakermaa

Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa kattilaan vesi, mausta suolalla ja pippurilla, lisää kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi. Survo kasvikset keitinveteen. Ota 1 dl survosta erilleen. Lisää lopun joukkoon kerma ja kiehauta. Soseuta vielä sauvasekoittimella samettiseksi. Valmista toisessa kattilassa maidoton versio. Laita 1 dl sosetta ja 1 dl kermaa kattilaan ja kiehauta. Soseuta tämä myös sauvasekoittimella.

Jos teet vain tavallista, niin sinun ei tarvitse ottaa erilleen mitään. Keitä vaan kasvikset ja lisää kermaa 3 dl.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...