Mustikka-banaanikakku






Eilen leivoin neidin kanssa mustikkaisen banaanikakun. Kakku on munaton, maidoton, gluteeniviljaton ja soijaton. Pienimuotoinen ihme, että se on todella hyvää! Kakku ei ole kuivaa, vaan maultaan muhevaa. Leikkautuu kauniisti jopa seuraavanakin päivänä. Sopii hyvin pakastettavaksi.

Pitemmittä puheitta ohjeeseen:

 
3 tl Orgram no egg-korviketta vatkattuna 4 rkl lämmintä vettä
3 banaania pyreeksi hienonnettuna
1 dl + 2 rkl ruokaöljyä
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl siirappia
------------------
2,4 dl tattarijauhoja
2,4 dl tummaa riisijauhoa
1 ja 1/5 dl perunajauhoja
2,4 dl fariinisokeria
0,8 dl luomuruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
pari ripausta suolaa
1 tl ksantaania
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl kanelia
1,5 dl mustikoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita yhteen kuivat aineet. Muusaa banaani huolellisesti (sauvasekoittimella) ja lisää siihen loput kosteat aineet. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna taikinan olla pari minuuttia ennen kuin kaadat sen voideltuun (hopean värinen Sunnuntai margariini) ja jauhotettuun (riisijauho) vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 min.

Mitat ovat vähän jänniä, kun sovelsin tämän amerikkalaisesta ohjeesta. Ohje löytyi näiltä sivuilta.




Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta. Kakusta tuli hyvä.

    VastaaPoista
  2. Tämä on hyvä! Tattarin korvasin muulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on meidänkin lemppareita, kun pitää tehdä -ton versio.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)