Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Uunimunakas

Aivan liian harvoin tulee tehtyä uunimunakasta. Se on kuitenkin todella helppo ja muuntelukykyinen ruoka. Ylimääräiset keitetyt perunat saa tähän käytettyä, samoin kuin jääkaapin jämälihat tms. Pienelle perheelle tästä annoksesta riittää iltapalaan sekä lounaaseen. Idean reseptiin sain espanjalaisen ystävän tortillasta.



oliiviöljyä
5-6 keitettyä perunaa paloiteltuna
1 sipuli silppuna
1 keskikokoinen tatti viipaleina/herkkusieniä 1/2 rasiaa
pekonia paketillinen suikaleina
mustapippuria
7 kananmunaa
0,5 dl vettä
0,5 dl ruokakermaa
muutama pyöräytys suolaa
yrttejä oman maun mukaan

Paista oliiviöljyssä sipuli, perunat, pekoni ja tatit. Mausta mustapippurilla. Laita seos uunivuoan pohjalle. (Vuorasin uunivuoan leivinpaperilla ja vuoan koko oli 36 cm x 24 cm.) Vatkaa kevyesti sekaisin munat, kerma, vesi, suola ja yrtit. Kaada munakasseos perunaseoksen päälle. Laita 200-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että seos on hyytynyt.

Lisukkeena kuvassa on paholaisenhilloa ja suppishilloa

  • Saat tästä maidottoman vaihtamalla tavallisen ruokakerman soijaruokakermaan tai muuhun dieettiisi sopivaan kermaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.