Rusina-riisipuuro
1 l soijamaitoa (tai mikä itselle sopiikin)
4 dl hirssihiutaleita
maun mukaan luomuruokosokeria
ripaus suolaa
2 dl kuivattuja luumuja
maidotonta margariinia vuoan voiteluun
Voitele vuoka. Palastele luumut pieniksi. Kaada vuokaan hiutaleet, luumut, sokeri, suola ja maito. Sekoita vähäsen. Laita uuniin 125 asteeseen pariksi tunniksi.
Hirssi-quinoapuuro uunissa
1 l soijamaitoa
3 dl hirssihiutaleita
1 dl quinoahiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl maidotonta margariinia
maidotonta margariinia vuoan voiteluun
Voitele vuoka. Huuhtele quinoahiutaleita hetki siivilässä. Kaada ne vuokaan, lisää joukkoon loput aineet. Sekoita. Kypsennä uunissa 150 asteessa tunnin verran. Tarjoile sopivan maidon, sokerin ja vaikka marjojen kera. Tämä puuro sopii myös pakastettavaksi.
Rusina-riisipuuro
2 dl rusinoita
1 l vettä
2 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
ripaus sokeria päälle
Mittaa kattilaan rusinat ja vesi. Kiehauta 5 min. Lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehahtaa ja pienennä sitten lämpö ihan pienelle. Anna puuron pikkuhiljaa hautua kypsäksi kannen ollessa raollaan, noin 30-45 min. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Lopuksi mausta ripauksella suolaa ja ripottele päälle sokeria vähentämään kuorettumista.
Riisihiutale-päärynäpuuro
1 l vettä
2 päärynää raastettuna
3,5 dl riisihiutaleita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Kuori ja raasta päärynät. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, lisää päärynäraaste. Kuumenna kiehumispisteeseen.Sekoita sitten joukkoon riisihiutaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolaripauksella ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile sopivan maidon kera. Sekoita muutaman kerran jäähtyessä kuoren muodostumisen ehkäisemiseksi.