Kaura-rusinakeksit (munaton, maidoton)

Tämä ohje on ajalta ennen Neidin vilja-allergian löytymistä. Jos näitä tekee nykyään itselleen, potee huonoa omaatuntoa, koska nämä olivat Neidin lempikeksejä. Ohjeessa on tärkeää käyttää pikakaurahiutaleita, jotta ne ehtivät kypsyä. Olen joskus bongannut tämän jostain amerikkalaisesta lehdestä, en vaan enää muista mistä.



230 g margariinia
1,75 dl fariinisokeria
reilu 0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta/-sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
ripsaus suolaa
4,75 dl pikakaurahiutaleita
1,5 dl rusinoita
100 g suklaata rouhittuna (ei oo pakko laittaa)
1 tl ruokasoodaa + reilu 0,5 dl kiehuvaa vettä sekoitettuna

Vatkaa margariini, sokerit ja vanilja kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja loput kuivat aineet. Lisää jauhot margariini-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon myös vesi-ruokasoodaseos. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele n. 3-4 cm halkaisijaltaan palloiksi ja litistä hieman. Paista 12 min 175 asteessa.

Itse en ole laittanut näihin suklaata ja resepti toimii hienosti ilman sitäkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)