Banaaniset pannukakkuset

Nämä pannukakkuset ovat ilmavia ja ruokaisia. Sopivat hyvin niin ilta- kuin aamupalaksi. Paistaessa kannattaa käyttää pinnoitettua lettupannua ja reilusti margariinia. Kääntäminen pitää tehdä varovasti, kakkuset ovat sen verran pehmoisia. Pannukakkusia voi tarjota vaahterasiirapilla tai sitten ihan perinteisesti mansikkahillolla. Meillä neiti söi niitä mansikkahillon ja vaniljakastikkeen (soija) kera.






1 dl täysjyväriisijauhoa
1,5 dl hirssihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl luomuruokosokeria
------
1 iso banaani soseena
2 dl soijamaitoa
0,5 dl soijajogurttia (vanilja)
2 rkl ruokaöljyä

Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten loput ainekset.Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 20 min. Paista sitten pannukakkusiksi suht reilulla lämmöllä lettupannulla. Käytä paistossa reilusti maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju tai hopeinen Sunnuntai).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)