keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Key lime pie oikaistuna

Key lime pie on niin amerikkalaista, niin hyvää. Helppoa tehtävääkin vielä. Se mikä minua on harmittanut sen tekemisessä, on ylijääneiden valkuaisten määrä. Niistähän on sitten ollut pakko leipoa macaroneja. Mistä taas seuraa herkkujen yliannostus. Pakastimeenkaan ei loputtomia mahdu. Kokeilin vähän helpommalla ja taloudellisemmalla tavalla tehdä key lime pieta. Ja kuinka ollakaan, hommahan toimii!

En muistanut ottaa kuvaa ennen kuin jäljellä oli enää yksi pala. Pikkuisen on rääpityn näköinen pala.

Pohja:
3 1/2 dl hienonnnettuja Digestive keksejä (pikkuisen yli puoli pakettia)
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 rkl sokeria

Täyte:
3 isoa kananmunaa (tai 5 keltuaista)
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeistä puristettua mehua (4-5 limeä)
1 rkl raastettua limenkuorta

2 dl vispikermaa

Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele pohjamuru tiiviisti piirasvuoan/irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 150 asteessa 10 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä hetki. Nosta uunin lämpö 175°C:een.

Vatkaa munia (keltuaisia) kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja vaaleammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa hetki. Lisää sitten lime-mehu ja -kuoriraaste ja vatkaa vielä vähän. Maito ja kananmunat reagoivat limemehun kanssa ja seos sakenee. Kaada seos vuokaan.
Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.

Jäähdytä kylmäksi joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Vatkaa sitten 2 dl kermaa vaahdoksi ja levitä piiraan päälle. Koristele halutessasi limen siivuilla. Kestää hyvin pakastamisen.

  • Tästä saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia Digestive-keksejä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...